Mieletön nlyreissu Norjassa takana. Kotoa lähdettiin kolmen koiran kera tavoittelemaan Norjan SERTiä ja viimeistä ulkomaan CACIBia ja takaisin tultiin myöskin SERTien ja CACIBien kanssa, siis kaikki kolme koiraa tulivat kotiin intteinä. Lisäksi Anun upea Choko oli RYP-2.

Reissuun liittyi pieniä jännitysmomentteja, etenkin Vinhan ja Murun suhteen, kun tytöt olivat päättäneet vaihtaa yksissä tuumin turkin juuri tämän nlyn alla. Onneksi turkkia löytyi molemmilta juuri ja juuri sen verran, että tuomarit antoivat karvanlähdön anteeksi, vaikka Vinhan karvat jäivätkin tuomarin käteen...

Maisemat matkalla olivat aivan mahtavat, sillä vaikka menomatkalla Norjassa oli pimeää ja tulomatkalla niin pilvistä, sumuista ja sateista, että maisemia ei kovin hyvin nähnyt, tuli silti kovin pieni olo jykevien vuorien rinnalla. Matkalla näimme myös upeita revontulia, tietysti poro(ja)n, kaksi kertaa pöllön ja jopa ketun! Harmi, että kamera ei ollut koskaan oikeaan aikaan käsissä. Vaikka eipä sään ja vuorokauden ajan takia, kuvia olisi saatukaan.

Matkalla tuli myös koettua, miltä tuntuu, kun istuu 10 tuntia putkeen autossa, tai kun ajetaan melkein rekkaan pahki (mutka, ylös ja alas menevä tie) tai miltä tuntuu nukkua pakettiauton lattialla toppavaatteet päällä hyvin erikoisessa asennossa palellen, kun vielä seinät höyrystyvät niin, että katosta tippuu vettä. Silti mitään ei vaihtaisi pois.

Sitten tulokset. Gööttien tuomarina toimi Anita Whitmarsh ja Vinha oli VSP Tamin (Askeesi Tunturisusi) ollessa ROP. Vinhan arvostelu meni näin: "Feminin. Excellent type. Enough bone. Well prop. head which could be more filled out. Alert expression. Good neck and topline. Good rear end and angulation. Could like her a little shorter. Moves very well. Excellent coat quality."

Nyt Vinhalla on saavutettuna nlyistä kaikki tarpeellinen, joten sen nlyura taitaa loppua tähän. Itsellä on kuitenkin hieman tyhjä olo, kun ei ole toista koiraa, jota kuskata. Mutta jospa sellainen vielä joku päivä syntyisi.

Kuvia reissusta:

Vinha pöydällä, kun tuomari tutkii.

231144.jpg

Minä ja Vinha kehässä.

231137.jpg

Vinha seisoo.

231145.jpg

ROP Askeesi Tunturisusi ja VSP Cimillan Glory Lo

231147.jpg

Kehän jälkeen meni näin:

231138.jpg

231139.jpg

231142.jpg